Note From Me: Update [25/6/2014]


Selamat Datang !


Neyhan Creative got some talent in designing and love it as a side-income hobby. Harga bergantung pd design & proses.. Sertakan sekali budget anda.

MAKLUMAN:
1. Neyhan tidak lagi menerima sebarang tempahan blog layout/template. Sy dah tak design blog layout. Minta maaf byk2 tau.
2. Hanya menerima tempahan design yg simple2 shj (watermark, edit image). Sy kene kerja; jaga baby kecik ni ha. Anak no.3.

Wednesday, October 31, 2012

Saje nak cerita 31/10/12

Salam sayang buat semua.

Hmm, taktahu mcm mana nak mula. Sbb.. lama sgt dh tk bercerita tk update kt blog's' (ada 3 blogs yg 100% dikendalikan oleh ku, 1 lg tu 50% jer).. semua 'aktif' tp tak update. Buat pointlah senang sikit.

1. Kesihatan yg tak berapa nak 'baik' sgt. Badan ku skrg tgh nak recovery process from flu and fever. Tambahan hormon baru nak balance balik (after remove implanon last month). Tambahan lg, travel yg agak jauh dan memenatkan sempena cuti Aidiladha (Kemaman - KL - Penang - Kota Bharu - K.Terengganu - Kemaman). Sgt tk fresh rasanya. Mcm dah tua.. tua ke?

2. Auni plak demam. Muntah. Tanak makan.. 1st yg demam Adam. Adam baik demam, ibunya pula demam. Ibu baik, Auni plak demam.. So ..ayahnya, jgn lupa lah utk berhati2 agar tidak demam juga. Huhu.

3. Tadika/Taska Petronas telah menamatkan perkhidmatannya pd tahun ini. Jgn tanya berapa hari ku duk pusing2 satu Kerteh ni mencari tadika baru utk Adam tahun depan. Jgn tanya betapa pening ku nak pilih tadika2 tersebut. Jgn tanya berapa lama ku asyik berpikir hal sekolah dia. Jgn tanya mcm mana ku boleh 'tercium' bontot kereta honda ari tu. Dan yesterday, dia akhirnya didaftarkan ke Tadika Khalifah Cerdik (Little Caliphs) which the monthly fee is double.. hmm, dont ask me cause I still dont pay any cent yet.. ohh.. is it worth it? Ya Allah... ku mmg bermasalah dlm memilih sesuatu benda yg mempunyai pilihan.. ya, mmg sy cerewet.. itulah masalahnya!

4. To sarah, zainab, durra dan sahabat yg lain (tk dapat nak igt nama kt sini). Mohon maaf atas penangguhan design/request kalian. Terutama sekali Sarah, akak ni mcm byk sgt pula bercuti (on travelling). Sebolehnya sy mahu masuk 'office' secepat mungkin, menyiapkan kerja dgn puas, dan menjadi seorg yg sgt productive, proactive dan segala PRO.. So, biarlah ku cerita kan sedikit (walaupun cerita tk menarik) sbb apa asyik tutup kedai aje.
- Recently kami duduk di Kerteh.
- Parents belah suami duduk di Penang.. asal pun Penang.
- Parents ku duduk di Kuala Terengganu..
- Ayahku asal Cheras so sedara mara ramai di KL-Selangor.
- Mamaku asal Kota Bharu so sedara mara di Kelantan.
- Adik beradik pun dh merata2.
Jadi, sekali balik Penang, mmg lama at least seminggu. Pastu kena plak kenduri kahwin, sambut menantu, mak ayah gi umrah, antar adik gi belajar luar negara, konvokesyen, masuk wad, bersalin dn mcm2 lg yg hal family. Kalau nak masukkan hal keje suami plak.. meeting, seminar, training dll. Mmg byk juga lah.. sampai nak packing baju pun dah naik muak.. dan sememangnya kami sgt jarang pegi bercuti/melancong kecuali parents yg ajak atau 'melancong sambil menyelam minum air'.. ahaha korang mesti paham kan.. alaa.. cthnya meeting kt KL then ptg tu ajak la anak2 pi ICT ke pi ronda mana2. Sementara anak masih pre-school ni katakan..

eh panjangnye cerita. ok stop la kut. Nak citer2 panjang patutnya kt blog satu lagi. Sorry eh. Apapun, ku ni mmg slow..bak kata ayah...


1 comments:

~zainab~ said...

get well soonkak neyhan... Tak pe..., tunggu betul2 setel segalanya baru bukak ofis yer... <3

 

Neyhan Creative © 2011-2013 Neyhan Enterprise. Design by NC